Basistraining Autisme spectrum stoornis (open inschrijving) - MEE Veluwe
Laden Evenementen

« All Events

Basistraining Autisme spectrum stoornis (open inschrijving)

24 augustus - 09:00 - 16:30

| €375

Deelname aan de training levert accreditatiepunten op bij de registers SKJ en Registerplein. Op aanvraag zijn er mogelijkheden voor accreditatiepunten van een ander register zoals LH POH GGZ, NVvPO en kwaliteitsregister kraamverzorgenden. kwaliteitsregister V&V, Register zorgprofessionals, mits er voldoende deelnemers zijn van dat betreffende register en dit tijdig is aangegeven.

Als professional of vrijwilliger ontmoet u dagelijks veel mensen. Onder hen bevinden zich mogelijk ook mensen met autisme. Omdat de beperking niet zichtbaar is, herkent u deze niet altijd direct. Kennis over het herkennen van en omgaan met mensen met autisme kan u helpen om de ander beter te begrijpen en de communicatie soepeler te laten verlopen. Bijvoorbeeld als het gaat om:

 • het overbrengen van informatie;
 • het maken, begrijpen en nakomen van afspraken;
 • voor u vanzelfsprekende communicatie en omgang die niet het gewenste effect hebben;
 • conflictsituaties als gevolg van onduidelijkheid en onbegrip;
 • uitval, verzuim en herhaaldelijk terugkerende situaties die hoge kosten met zich meebrengen.

Basistraining  Autisme
Deze geaccrediteerde basistraining bestaat uit 3 dagdelen (1,5 dag) met modules gericht op kennis, vaardigheden en beleving.  Het doel van de training is dat u met meer kennis over autisme en afgestemde communicatie tot een betere samenwerking kunt komen met mensen met autisme. Om er zo voor te zorgen dat zij beter kunnen meedoen in de maatschappij (inclusie).

Resultaten

 • Omslag in denken van beperkingen naar mogelijkheden.
 • Concrete herkenningspunten.
 • Inzicht in denkwijze en begrip hoe mensen met autisme het leven van alledag beleven en welke emoties dit kan oproepen.
 • Concrete handvatten voor afgestemde communicatie
 • Vaardigheden om deze communicatie effectief in te zetten tijdens gesprekken, overleg en/of in samenwerkingstrajecten met cliënten, klanten of bijvoorbeeld collega’s.

Werkwijze
De training wordt gegeven door trainers van MEE met jarenlange ervaring op het gebied van het herkennen van en omgaan met mensen met een beperking. Inzet van ervaringsdeskundigen, ervaringsoefeningen en naslagwerken ondersteunen de theoretische kennis die overgedragen wordt tijdens de training.

Datum, tijd en locatie
De training vindt plaats op 24 augustus (9.00 – 16.30 uur) en 3 september (09.00 – 12.30 uur) in Zwolle en staat open voor individuele inschrijvingen van professionals en/of vrijwilligers uit verschillende werkvelden (bv. overheid, zorg en welzijn, onderwijs, arbeid, veiligheid en justitie). Datum onder voorbehoud van wijzigingen. Er is geen voorkennis benodigd. We adviseren de basistraining in zijn geheel te volgen. Afhankelijk van het gewenste leerdoel, kunnen ook afzonderlijke modules gevolgd worden. Neem hiervoor contact op met MEE via T 088 633 0 633.

Investering
De investering voor de training bedraagt € 375,- per persoon. Meldt u meerdere professionals aan (tot een maximum van drie personen extra), dan ontvangt u korting.

 • Meldt u naast uzelf één extra professional/vrijwilliger aan?
  Dan ontvangt u 10% korting (investering bedraagt € 337,50 per persoon).
 • Meldt u naast uzelf twee extra professionals/vrijwilligers aan?
  Dan ontvangt u 20% korting (investering bedraagt € 300,00 persoon).
 • Meldt u naast uzelf drie extra professionals/vrijwilligers aan?
  Dan ontvangt u 25% korting (investering bedraagt € 281,25 per persoon).

Meer weten?
Of de mogelijkheden bespreken voor een grotere groep deelnemers?
Neem dan contact op met MEE via T 088 633 0 633.

Details

Datum:
24 augustus
Tijd:
09:00 - 16:30
Kosten:
€375

Organisator

Locatie

Contact