Laden Evenementen

« All Events

  • Dit evenement is voorbij.

Dag van de mantelzorg in Apeldoorn

14 november

Corona maakt alles anders, ook de dag van de mantelzorg

Sinds jaar en dag organiseert de Kap in november (samen met Klein Geluk, MEE en Stimenz) de Dag van de Mantelzorg. Want Apeldoorn draagt mantelzorgers een warm hart toe en steunt hen graag. Maar corona maakt alles anders. Ook de Dag van de Mantelzorg. Dit jaar geen high tea, wellness verwenavond of film maar een livestream theatervoorstelling.

“We hadden het zo mooi voor elkaar,” vertelt Karin Fennes, mantelzorgconsulent bij de Kap. “Twee voorstellingen van Theatergroep Bint in de Grote Kerk op zaterdag 14 november. Geheel volgens de RIVM richtlijnen op 1,5 meter afstand. Helaas kan dat vanwege de striktere coronamaatregelen niet doorgaan.
Gelukkig hadden we er rekening mee gehouden dat het voor sommige mantelzorgers bezwaarlijk zou zijn om naar de voorstelling te komen. Zij zorgen immers voor een kwetsbare naaste. Daarom hebben we Rabobank Apeldoorn gevraagd ons te helpen met het organiseren van een livestream van de voorstelling. En dat is gelukt. We zijn zo blij dat we dit nu als alternatief aan kunnen bieden. Juist in deze tijd is het zo belangrijk om mantelzorgers een hart onder de riem te steken en hen te laten weten dat we er met elkaar voor hen zijn.

Mantelzorgers maar ook familieleden, vrienden en andere belangstellenden kunnen vanuit hun eigen huis via de computer genieten van de theatervoorstelling. Op zaterdag 14 november ’s middags om 15.30 uur, speelt Theatergroep Bint de voorstelling ‘Overeind’. Een interactieve voorstelling waar met humor en herkenning het dagelijkse leven van mantelzorgers vertolkt wordt. ’s Avonds om 19.30 uur is de voorstelling ‘Die andere ouders doen ook maar wat. Special!’ Over opvoeden en ouderschap van zorgintensieve kinderen.

Ik? Mantelzorger?

Zorgen voor je partner, ouder of kind lijkt vaak vanzelfsprekend. Het komt op je pad. Soms heel geleidelijk, soms van de ene op de andere dag. Ben je dan mantelzorger? Mensen herkennen zich vaak niet in de term mantelzorger; ze doen het gewoon. Ze zorgen langdurig en intensief voor iemand uit hun eigen omgeving die door beperking, ziekte of ouderdom ondersteuning nodig heeft.

In Nederland zijn zo’n vier miljoen mensen die zorgen voor hun ouder, partner, kind, broer of zus, goede vriend(in). Zij zijn de spil in de zorg, betrokken bij huishoudelijke taken en lichamelijke verzorging, regelen financiën, maken afspraken met hulpverleners, regelen vervoer en noem maar op. Dit doen ze vaak in combinatie met betaald werk en/of het runnen van een gezin.

Aanmelden en informatie

Mantelzorgers en belangstellenden kunnen voor meer informatie kijken op www.dekap.nl/mantelzorg/dagvandemantelzorg.
Aanmelden voor de livestream kan tot en met 12 november. Na aanmelding wordt een link verstuurd die toegang verleent tot de voorstelling. Voor vragen: Andrea Dusink, De Kap, telefoonnummer 055 529 55 20. Email: a.dusink@dekap.nl

Details

Datum:
14 november

Organisator

Locatie

Contact