Introductietraining Sociale Netwerk Versterking (open inschrijving) - MEE Veluwe
Laden Evenementen

« All Events

Introductietraining Sociale Netwerk Versterking (open inschrijving)

13 augustus - 09:00 - 16:30

| €575

Alle modules zijn standaard geaccrediteerd bij SKJ en Registerplein en leveren daarmee accreditatiepunten op voor deze registers. Registers voor andere beroepsgroepen, zoals Kwaliteitsregister V&V, Register zorgprofessionals, LH POH GGZ, NVvPO en Kwaliteitsregister kraamverzorgenden, op aanvraag.

Zelfredzaamheid. Meer zelf doen. Mét hulp van het netwerk om mensen heen. Het zijn de speerpunten van de nieuwe organisatie rondom maatschappelijke ondersteuning, jeugd en participatie. Waar het werkelijk om gaat, is het benutten van de eigen kracht van de hulpvrager (en die van zijn/haar netwerk) om de oplossing zoveel mogelijk bij de hulpvrager zelf te houden. En daarmee ook de regie.

Maar hoe doe je dat? En wat als er geen netwerk lijkt te zijn om op terug te vallen? Hoe kunnen deze uitgangspunten geïntegreerd worden binnen bestaande en nieuwe structuren rondom zorg en welzijn? Zodat de kantelingsgedachte zo efficiënt en effectief mogelijk toegepast kan worden, en niet alleen inwoners maar ook (sociale) partners hiervan de vruchten plukken (meer kunnen betekenen in minder tijd). Sociale Netwerk Versterking, de unieke werkwijze van MEE, is de kanteling in praktijk.

Introductietraining Sociale Netwerk Versterking
Het doel van de training is dat de deelnemer de werkwijze en visie achter Sociale Netwerk Versterking als basishouding aanneemt. Zodat de professional de verantwoordelijkheid voor de oplossing zoveel mogelijk laat waar deze hoort; bij de hulpvrager zelf. Dat voorkomt niet alleen onnodige inzet van duurdere oplossingen, maar zorgt ook voor duurzamere oplossingen waarbij de regie bij de hulpvrager zelf blijft.

Resultaten

  • Kennis over de visie achter Sociale Netwerk Versterking;
  • Praktische handvatten voor de toepassing van de werkwijze Sociale Netwerk Versterking.

Data, tijd en locatie
Deze training bestaat uit 2,5 dag (13 en 18 augustus 2020 van 09.00 tot 16.30 uur en  25 augustus van 09.00 tot 12.30 uur) en staat open voor individuele inschrijvingen van professionals en/of vrijwilligers uit verschillende werkvelden (bv. overheid, zorg en welzijn). De training wordt gehouden in Apeldoorn. Data en tijden onder voorbehoud van wijzigingen. Deze training is een introductietraining. Bent u op zoek naar meer verdieping dan kunt u de basistraining Sociale Netwerk Versterking in zijn geheel te volgen.

Investering
De investering voor de training bedraagt € 575,- per persoon. Meldt u meerdere professionals/vrijwilligers aan (tot een maximum van drie personen extra), dan ontvangt u korting.

  • Meldt u naast uzelf één extra professional/vrijwilliger aan? Dan ontvangt u 10% korting (investering bedraagt dan € 517,50 per persoon).
  • Meldt u naast uzelf twee extra professionals/vrijwilligers aan? Dan ontvangt u 20% korting (investering bedraagt dan € 460,00 per persoon).
  • Meldt u naast uzelf drie extra professionals /vrijwilligers aan? Dan ontvangt u 25% korting (investering is dan € 431,25 per persoon).

Meer weten?
Of de mogelijkheden bespreken voor een grotere groep deelnemers? Neem dan contact op met MEE via T 088 633 0 633.

Details

Datum:
13 augustus
Tijd:
09:00 - 16:30
Kosten:
€575

Organisator

Locatie

MEE – gebouw “Tot 2021”
Molenstraat-centrum 1
Apeldoorn, 7311 XG
+ Google Maps

Contact