Laden Evenementen

« All Events

  • Dit event is voorbij.

Mini-symposium ‘LVB en.. Kenniscarrousel’ (vooraankondiging)

18 oktober - 14:30 - 17:00

| Gratis

Verward gedrag, laaggeletterdheid of praktijkondersteuning-GGZ. Stigmatiserend of niet, het ‘labelen’ van doelgroepen zorgt op z’n minst voor bewustwording van het bestaan van specifieke groepen mensen die vragen om specifieke aandacht. Veel van deze actuele onderwerpen hebben raakvlakken met mensen met een licht verstandelijke beperking. Vragen we onszelf bijvoorbeeld af waarom bepaalde mensen verward gedrag vertonen of laaggeletterdheid zijn? En als we breed erkennen dat mensen met een licht verstandelijke beperking behoefte hebben aan specifieke ondersteuning, waarom is er dan nog geen ‘praktijkondersteuner-LVB’? Zien we de impact van het hebben van ouders met een licht verstandelijke beperking op normaal begaafde kinderen? En wat betekent het eigenlijk voor de maatschappij als iedereen gelijk is en steeds meer mee kan doen door bijvoorbeeld verdergaande technologie en digitalisering? Welke ethische dilemma’s kom je dan tegen?

Dit vraagt om een pleidooi voor specifieke aandacht voor deze omvangrijke groep mensen op tal van onderwerpen.

Op 18 oktober organiseert MEE daarom in samenwerking met partners het mini-symposium ‘LVB en.. Kenniscarrousel van actuele onderwerpen rondom mensen met een licht verstandelijke beperking’.

Datum:            18 oktober
Tijd:                 14.30 – 17.00 uur
Locatie:           Deventer of omgeving
Kosten:            Gratis*

Programma
In krap twee uur tijd wisselen panels van experts – professionals vanuit verschillende organisaties en ervaringsdeskundigen – elkaar in rap tempo af. Zij gaan ieder vanuit hun eigen invalshoek maximaal 15 minuten met elkaar in gesprek over verschillende onderwerpen aan de hand van vragen uit het publiek. Het publiek heeft hiermee zelf invloed op de kennis die gedeeld wordt tijdens dit mini-symposium. Onderwerpen die aan bod komen zijn bijvoorbeeld digitalisering, technologie en ethiek, duurzame ondersteuning, huisarts en praktijkondersteuning, verward gedrag en laaggeletterdheid, kinderen van LVB-ouders of schulden. De panels worden afgewisseld met elementen die een idee geven van de belevingswereld van iemand met een licht verstandelijke beperking.

Aanmelden kan via onderstaande button.

*Het mini-symposium is gratis te bezoeken. Bij aanmelding rekenen wij op uw komst. Kunt u toch onverhoopt niet komen, meldt u zich dan tijdig af, zodat wij geen onkosten in rekening hoeven brengen.

Details

Datum:
18 oktober
Tijd:
14:30 - 17:00
Kosten:
Gratis

Locatie

Deventer
Van Swietenstraat 15
Deventer,

Contact