Laden Evenementen

« All Events

  • Dit event is voorbij.

Start cursus ‘Omgaan met geld’ in Ermelo

25 oktober - 19:00 - 21:00

| Gratis

Na je 18e jaar krijg je een eigen inkomen en moet je veel dingen zelf gaan betalen. Als je op jezelf woont komt er nog meer bij kijken. Je krijgt van allerlei organisaties post en je moet vele rekeningen betalen. Ook wil je natuurlijk geld overhouden om te kunnen eten en leuke dingen te kunnen doen. In de cursus ‘Omgaan met geld’ leren deelnemers op een goede manier om te gaan met geld en de financiële administratie. MEE Veluwe start deze cursus op 25 oktober van 19.00 tot 21 uur in Ermelo. Deelname is gratis.

De training is gericht op volwassenen vanaf 18 jaar met een licht verstandelijke beperking die een eigen huishouding voeren of dat binnenkort gaan doen. Het doel is dat deelnemers na de cursus meer inzicht hebben in hun financiële huishouding en op tijd hulp vragen bij problemen. Onderwerpen die aan bod komen zijn o.a. het voeren van een administratie, inkomsten en uitgaven, onderhandelen en afdingen, formulieren, sparen en schulden. Door ervaringen uit te wisselen met lotgenoten krijgen deelnemers meer zelfvertrouwen om problemen aan te pakken. Ze krijgen weer grip op hun uitgaven en leren schulden te voorkomen.

6 bijeenkomsten in Ermelo
De training bestaat uit 6 bijeenkomsten. De start is op 25 oktober van 19.00 tot 21.00 uur. De volgende bijeenkomsten staan gepland op 1, 8, 15, 22 en 29 november. Er is een terugkomdag op 20 december. De training is bij Plaza, Welzijn Ermelo, Raadhuisplein 10 in Ermelo. Deelname is gratis.

Meer informatie en aanmelden
Volwassenen (vanaf 18 jaar) die woonachtig zijn in Ermelo, kunnen zich aanmelden voor de cursus ‘Omgaan met geld’ door voor 22 oktober een e-mail te sturen naar m.liest@meeveluwe.nl of Manon Liest te bellen via 06 – 30997189.

Of de training daadwerkelijk door kan gaan, is afhankelijk van het aantal aanmeldingen.

Details

Datum:
25 oktober
Tijd:
19:00 - 21:00
Kosten:
Gratis

Organisator

Locatie

Contact