Thema-avond wooninitiatieven voor ouders van een zorgintensief kind - MEE Veluwe
Laden Evenementen

« All Events

Thema-avond wooninitiatieven voor ouders van een zorgintensief kind

14 oktober - 19:30 - 21:00

| Gratis

Ben jij een ouder van een kind dat intensieve zorg vraagt en woont u in de gemeente Apeldoorn? Ouders, de Kap en MEE Veluwe organiseren samen vier keer per jaar in Apeldoorn een ontmoetingsbijeenkomst en twee keer per jaar een themabijeenkomst.

Thema

Op 14 oktober organiseren we een bijeenkomst rondom het thema wooninitiatieven. We gaan er vanuit dat deze bijeenkomst live kan plaatsvinden. Heb je belangstelling, geef je dan op voor 7 oktober a.s. We hebben ruimte voor 20 personen. De corona-maatregelen, waaronder 1,5 meter afstand, worden nageleefd.

Informatie

Datum: Woensdag 14 oktober van 19.30-21.00 uur
Locatie: Ontmoetingscentrum het Kristal,
Distelvlinderlaan 200,
7323 XB Apeldoorn
Aanmelden: MEE Veluwe, Ria Sijbersma, r.sijbersma@meeveluwe.nl
Zonnehoek, Truus Hermkens, t.hermkens@cso-dezonnehoek.nl

Ingeborg Felix, moeder van een kind met een beperking, zal haar ervaringen vertellen over het wooninitiatief Homerus in Apeldoorn. Ingeborg geeft aan dat het belangrijk is dat je als ouder je al op jonge leeftijd oriënteert op woonmogelijkheden voor je kind.

John Buitenhuis zal een presentatie geven over wooninitiatieven. Vanuit VANGRAIL ontwikkelt en begeleidt John ouders die voor hun kind een wooninitiatief willen oprichten. John heeft een zoon met een beperking. Een wooninitiatief is een particuliere woonvorm waar 8 tot 10 jong volwassenen gaan samenwonen, en waar de zorg en begeleiding door de ouders of verwanten zelf geregeld wordt. Voor de daadwerkelijke zorg en begeleiding huren zij een klein team in van een zorginstelling of gaan in zee met een private zorgondernemer, die ook gecoacht wordt door VANGRAIL . De vraag naar deze vormen van wonen met zorg is razend populair en neemt steeds meer toe. https://www.vang-rail.nl/

Geef bij aanmelding je naam, emailadres, woonplaats, leeftijd van je kind, en vragen m.b.t. wooninitiatieven door aan Ria of Truus. Als we vragen / aandachtspunten vooraf weten kunnen John en Ingeborg in hun presentatie hiermee rekening houden.

Details

Datum:
14 oktober
Tijd:
19:30 - 21:00
Kosten:
Gratis

Organisator

Locatie

het kristal
Distelvlinder 200
Apeldoorn, 7323 XB
+ Google Maps

Contact