Training Grip op Verwardheid (open inschrijving) VOL! - MEE Veluwe
Laden Evenementen

« All Events

Training Grip op Verwardheid (open inschrijving) VOL!

9 mei - 09:00 - 16:00

Zowel landelijk als in de gemeenten Nunspeet, Elburg en Oldebroek stijgt het aantal meldingen van verwarde personen. Kom jij in je werk of dagelijks leven weleens mensen tegen die verward gedrag vertonen? En vind je het soms lastig daarmee om te gaan? Meld je dan aan voor de training Grip op Verwardheid.

Inhoud van de training
In de cursus Grip op Verwardheid leer je eerste hulp te bieden aan mensen in verwardheid. Ook leer je begrijpen waarom mensen bijzonder gedrag vertonen en hoe je daar op een betere manier op kunt reageren. Verwardheid of onbegrijpelijk gedrag kan ontstaan als gevolg van de psychische problemen, maar ook als gevolg van bijvoorbeeld autisme, (licht) verstandelijke beperking, niet-aangeboren-hersenletsel of dementie.

In de cursus krijg je informatie over psychische problemen en verschillende niet-zichtbare beperkingen. Er is veel aandacht voor het aanleren van gespreksvaardigheden. Ook leer je hoe je kunt handelen wanneer iemand in een crisis verkeert. Je gaat dieper in op de communicatie met mensen die verward gedrag vertonen als gevolg van hun psychische problemen, autisme, (licht) verstandelijke beperking of niet-aangeboren-hersenletsel.

Resultaat
Je leert:

 • eerste hulp te verlenen bij psychische problemen
 • over veelvoorkomende psychische problemen en aandoeningen en beperkingen
 • hoe je in een crisissituatie moet handelen
 • hoe je de juiste hulpdiensten moet alarmeren
 • waar je kracht ligt in communicatie
 • hoe je deze effectief inzet in de communicatie met personen met psychische problemen of een niet zichtbare beperking.

Voor wie is de training bedoeld?
De training is bedoeld voor mensen die vaker met personen met verward of onbegrepen gedrag te maken hebben, zoals medewerkers toegang en loketmedewerkers van de gemeenten, woningbouwcorporaties, zorgprofessionals, team Handhaving/toezichthouders, politie, wijkagenten, sleutelfiguren bij sportverenigingen, jongerenwerkers, opbouwwerkers, kerken, schooldocenten, ondernemers (winkeliers, horeca), vrijwilligers en naast betrokkenen van mensen met verward gedrag.

De training wordt aangeboden aan mensen die wonen of werken in de gemeenten Oldebroek, Elburg of Nunspeet.

Praktische informatie

 • De eigen bijdrage voor deelname aan de cursus is voor vrijwilligers kosteloos en voor beroepskrachten 50 euro per persoon.
 • De cursus wordt gegeven door gecertificeerde trainers van Impluz en MEE IJsseloevers
 • De training is een samenvoeging van Mental Health First Aid (MHFA) en ‘effectief communiceren bij mensen met een beperking’. MHFA is één van de weinige trainingen op dit gebied die wetenschappelijk is onderbouwd. Je ontvangt na afronding van de training een erkend certificaat van Mental Health First Aid Nederland.
 • ‘Effectief communiceren’ is een beproefde training van MEE IJsseloevers; deelname aan deze training levert accreditatiepunten op bij diverse registers, zoals Kwaliteitsregister V&V, Register Zorgprofessionals, Registerplein, SKJ, LV POH GGZ, NVvPO en Kwaliteitsregister Kraamverzorgenden.

Wanneer?

 • Nunspeet
  Donderdag 9 mei, 9.00 uur-16.00 uur, donderdag 23 mei 9.00 uur-12.30 uur, donderdag 6 juni en donderdag 13 juni 9.00 uur-16.00 uur
  Locatie: Gemeentehuis Nunspeet VOL, U kunt zich niet meer voor deze training aanmelden

Woon je bijvoorbeeld in Nunspeet, maar komt het qua planning bijvoorbeeld beter uit om een training in Oldebroek bij te wonen? Dit is geen probleem. Binnen de gemeenten Nunspeet, Elburg en Oldebroek ben je vrij om een voor jou passende training te kiezen.

Meer weten? Of de mogelijkheden bespreken voor een grotere groep professionals? Neem dan contact op met MEE via T 088 633 0 633.

Dit project wordt mogelijk gemaakt door:

Details

Datum:
9 mei
Tijd:
09:00 - 16:00

Locatie

Contact