Laden Evenementen

« All Events

  • Dit evenement is voorbij.

Vrijwilligersmiddag: workshops omgaan met een beperking

30 oktober 2021 - 13:00 - 17:00

| Gratis

Werk je als vrijwilliger met mensen met een beperking? Dan nodigen we je uit voor de vrijwilligersmiddag op zaterdag 30 oktober a.s. van 13.00 – 17.00 uur in Revalidatiecentrum Klimmendaal, Arnhemseweg 11 in Apeldoorn. Tijdens deze vrijwilligersmiddag krijg je informatie over beperkingen en omgang. Dit kan je helpen om de ander beter te begrijpen. Zo kunnen we, mensen met én zonder beperking, beter samenleven.

De middag wordt geopend door wethouder Wim Willems en Martijn Kuit, directeur van Klimmendaal. Daarna zijn er drie workshops in twee rondes; je kan dus deelnemen aan twee van deze drie workshops.

De workshops brengen je kennis en vaardigheden rond het omgaan met mensen met een beperking. Ook zul je ervaren hoe het is om je staande te moeten houden met een beperking.  En  natuurlijk is er ruimte voor jouw vragen, om te netwerken en informatie te delen. Je gaat naar huis met nieuwe inzichten en veel praktische tips die direct toepasbaar zijn in de praktijk.

Ervaringsdeskundigen

Niemand weet beter wat in het dagelijks leven wel en niet werkt dan mensen met een beperking zelf. Wij werken in deze workshops dan ook samen met ervaringsdeskundigen. Zij geven je een uniek inkijkje in hun dagelijkse praktijk en problematiek.

Thema’s workshops

  1. Rolstoeltraining – Diana Krans / Klimmendaal en ervaringsdeskundige lichamelijke beperkingen Erwin te Boekhorst
  2. Omgaan met visuele beperkingen – Martin IJsseldijk / Visio en ervaringsdeskundigen visuele beperkingen Tristan Bangma en Sevinc Celik
  3. Omgaan met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) – Elayne Lussenburg / MEE en ervaringsdeskundige NAH Tamara Neeft

Praktische informatie

Voor wie: Vrijwilligers die werken met mensen met een beperking
Datum: 30 oktober
Tijd: 13.00 – 17.00 uur
Locatie: Revalidatiecentrum Klimmendaal
Arnhemseweg 11
Apeldoorn
Kosten: Deelname is gratis

Aanmelden en meer informatie

Wil je deelnemen? Meld je dan voor 25 oktober oktober a.s. aan via de volgende link:  https://www.apeldoornpaktaan.nl/o/Apeldoorn-Pakt-Aan/activiteiten/Hoe-pak-ik-het-aan-middag-voor-vrijwilligers/43561

Er kunnen maximaal  50 mensen meedoen dus geef je snel op en deel het met andere vrijwilligers!

Voor meer informatie over deze middag kun je contact opnemen met Linda Wildenberg via l.wildenberg@stimenz.nl / 088 784 64 64 of Diana Krans via d.krans@klimmendaal.nl / 06 831 577 75.

 Organisatie

Deze middag wordt georganiseerd door de werkgroep deskundigheidsbevordering vrijwilligers Apeldoorn. Hierin participeren: Stimenz, De Kap, De Klup, Riwis, Uniek Sporten, Klimmendaal en MEE Veluwe. Gezamenlijk organiseren wij vier keer per jaar een deskundigheidsbevordering voor vrijwilligers die werken met mensen met een beperking.

Details

Datum:
30 oktober 2021
Tijd:
13:00 - 17:00
Kosten:
Gratis

Locatie

Klimmendaal Apeldoorn
Arnhemseweg 11
Apeldoorn, 7331 BA Nederland
+ Google Maps

Contact