Aankloppen bij een cliëntondersteuner als je er niet uitkomt

Cliëntondersteuners staan gratis en belangeloos klaar voor inwoners van Nunspeet

Soms is het fijn als er iemand is die u op weg kan helpen met informatie of advies. Of die samen met u kijkt wat er nodig is om verder te komen. Iemand die de weg kent. Of met u meegaat naar een gesprek. En die altijd vanuit uw belang meekijkt. Dit heet onafhankelijke cliëntondersteuning. Iedereen heeft hier recht op. Gratis en zonder doorverwijzing. In Nunspeet biedt MEE Veluwe deze onafhankelijke cliëntondersteuning.

Gewoon even meekijken
Roelof kreeg een brief van zijn participatiecoach. Daarin stond wat ze hadden afgesproken, maar toen alles zwart op wit stond schoot Roelof in lichte paniek. Hij bezocht het inloopspreekuur van MEE bij De Enk in Nunspeet, waar cliëntondersteuner Margret Bremer aan het werk was. Margret merkt dat Roelof het niet allemaal meer ziet en bespreekt stap voor stap de aanpak. Ook neemt ze contact op met de participatiecoach en binnenkort begeleidt ze Roelof tijdens het gesprek met de participatiecoach. Het idee dat iemand met hem meekijkt, stelt Roelof gerust.

Ondersteuning bij autisme
Ook Gerda klopte aan bij MEE. Gerda’s zoon Dirk heeft autisme. Hij is net klaar met school en moet gaan werken. Daarnaast wil Dirk graag op zichzelf gaan wonen. Dat roept allerlei vragen op en zorgt voor de nodige spanning. Cliëntondersteuner Martine vertelt: “We zijn in gesprek gegaan met Gerda en Dirk om te bekijken wat Dirk belangrijk vindt en wat spanning oplevert. Met die informatie kunnen we hem ondersteunen in zijn zoektocht naar werk. Vanwege onze onafhankelijke rol kwamen makkelijk in gesprek en kregen we het vertrouwen. Dat helpt ons een goed beeld te krijgen van de mogelijkheden en onmogelijkheden.”

Wekelijks inloopspreekuur in Nunspeet
Wekelijks is er een MEE-spreekuur in Nunspeet. Iedereen die een vraag heeft over bijvoorbeeld leren & werken, samenleven & wonen, regelgeving & geldzaken of opvoeding & ontwikkeling, kan op woensdag tussen 10.00 en 12.00 uur binnenlopen bij dit MEE-spreekuur in De Enk in Nunspeet. In de even weken is er op donderdag ook een inloopspreekuur bij Wijkontmoetingscentrum Binnenhof. Er zijn geen kosten aan verbonden en er is geen doorverwijzing nodig.

Voor gratis, onafhankelijke cliëntondersteuning kan ook direct contact opgenomen worden met MEE Veluwe via telefoonnummer 055 – 526 92 00 of e-mail: info@meeveluwe.nl. Kijk voor meer informatie op www.meeveluwe.nl.

In verband met privacy zijn namen van cliënten gefingeerd.

Contact