Bowlingclub De Dolle Pret uit Apeldoorn winnaar Doemee-award 2018 regio Veluwe - MEE Veluwe

Bowlingclub De Dolle Pret uit Apeldoorn winnaar Doemee-award 2018 regio Veluwe

Steeds meer mensen en organisaties zetten zich in voor een samenleving waarin ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, een beperking of chronische ziekte optimaal kunnen meedoen. Met hun enthousiasme maken zij het verschil; door op zoek te gaan naar de mogelijkheden en niet te blijven denken in beperkingen. Iets wat een podium verdient en extra gewaardeerd wordt met een Doemee-award. 6 december werd bekend dat Bowlingclub De Dolle Pret uit Apeldoorn de winnaar was in de regio Veluwe. DOE MAAR MEE uit Hierden ging met de publieksprijs naar huis.

Bowlingclub De Dolle Pret
Frans van Engeland en zijn vrouw Annelies runnen een heel bijzondere bowlingclub. De Dolle Pret is namelijk speciaal voor mensen met een beperking. Frans en Annelies hebben zelf ook een lichte beperking. De jury: “Dit fantastische initiatief voldoet aan alle criteria voor het winnen van de Doemee-award. Het is breed opgezet, iedereen kan meedoen en plezier & ontmoeting staan centraal. Frans en Annelies vinden het belangrijk om iets voor een ander te doen. Met hun enthousiaste inzet maken zij een leuk uitje voor mensen met een beperking mogelijk.”

Publieksprijs
Het publiek had ook een stem. Iedereen kon via de website stemmen op zijn of haar favoriete initiatief(nemer). De publieksprijs ging in de regio Veluwe met 117 stemmen naar DOE MAAR MEE. Zij brengen jongeren met een beperking samen op de Veluwe.

Gedeelde missie
Tijdens de feestelijke uitreiking op 6 december in De Fermerie in Deventer werden niet alleen de winnaars geroemd om hun inzet. Ook de overige genomineerden kregen volop erkenning voor het belangrijke werk dat ze doen. Simone van Ruth, bestuurder MEE Samen, vertelt trots: “Het is mooi om zoveel gelijkgestemden in één ruimte te zien. Alle initiatieven die bijdragen aan een inclusieve samenleving en met positieve, enthousiaste inzet gerealiseerd worden, verdienen wat ons betreft een podium!”

Contact