Genomineerden Special Media Awards bekend

Op 5 november 2021 reikt Amerpoort tijdens de Week van de Mediawijsheid voor de derde keer de Special Media Awards uit. Een jaarlijkse prijsuitreiking voor mediamakers met een verstandelijke beperking. Uit een recordaantal inzendingen heeft de vakjury 30 genomineerden geselecteerd in 10 categorieën. 

Amerpoort maakt zich sterk voor digitale inclusie van mensen met een verstandelijke beperking. De zorgorganisatie organiseerde in 2019 voor het eerst een landelijk evenement en wil hiermee op een positieve manier bijdragen aan een leuk online leven. Inmiddels werken meer dan 25 organisaties (waaronder MEE Veluwe) uit de gehandicaptenzorg en (online) media aan de organisatie van dit unieke, feestelijke evenement.

“Prachtige inzendingen”

Zelf media maken is vanzelfsprekend geworden. Een vlog op YouTube, een foto op Instagram, je eigen radioprogramma of je gametalenten op Twitch laten zien. Ook mensen met een verstandelijke beperking zijn actieve mediamakers en hebben leuke accounts op sociale media. Van 1 september t/m 1 oktober konden zij hun werk inzenden. Elk jaar groeit het aantal aanmeldingen, dus het was geen gemakkelijke keuze. Vlogger en jurylid Sander Pat is onder de indruk: “Wat een mooie inzendingen allemaal weer zeg. Het wordt elk jaar moeilijker, iedereen is zo goed”.

Uiteindelijk werden uit maar liefst 131 inzendingen de 30 genomineerden gekozen, ingedeeld in 10 categorieën. Bekijk hier het overzicht.

Alle deelnemers ontvingen bericht of zij wel of niet genomineerd zijn. De genomineerden krijgen een mediatraining om zich voor te bereiden op de award-uitreiking en de aandacht van pers en media. Eelco Kingma, oprichter van de DYTG en jurylid bij de Special Media Awards: “Wat een prachtige inzendingen zijn er weer dit jaar! Hier gaat mijn sociale media hart sneller van kloppen!”

De vakjury van de Special Media Awards 2021 bestaat uit:

  • Teun Peters – cameraman, acteur en mediamaker
  • Kars de Hollander – mediamaker op o.a. TikTok
  • Sander Pat – Youtuber, vlogger, radio-dj en ervaringsdeskundige
  • Eelco Kingma – mediadeskundige en oprichter DTYG (Dutch YouTube Gathering)
  • Kirsten Jassies – Instagram-specialist
  • Lisanne Dijkstra, Theaterdocent en TikTok-deskundige.

Feestelijke uitreiking op 5 november 2021

De winnaars worden bekendgemaakt op vrijdag 5 november tijdens een besloten event in Beeld en Geluid op het Mediapark in Hilversum. Het feestelijke event is ook live te volgen via de speciale uitzending op YouTube. Meer informatie is te vinden op www.special-media-awards.nl.

De Special Media Awards worden uitgereikt tijdens de Week van de Mediawijsheid (5 t/m 12 november 2021), die dit jaar draait om de vraag: hoe houden we het samen sociaal online? Kijk voor meer informatie en andere activiteiten tijdens de Week van de Mediawijsheid op www.weekvandemediawijsheid.nl.

De Special Media Awards 2021 worden georganiseerd door Amerpoort in samenwerking met ASVZ, Beeld en Geluid, Gors, ’s Heerenloo, Philadelphia, Cordaan, MediaLab, Netwerk Mediawijsheid, VGN, DYTG, StoryBart, Pluryn, Rick Brink Advies, MediaJungle, Social Media Juf, Kunstbaas, NEP, PACT-2017, Esther Meijer Fotografie, Jouw Dagbesteding, Instaproof, Teun Peters, K@rs de Hollander, Dagen van Patje, Kevin van den Berg Producties, Innovatiestarters en MEE Veluwe.

Contact