Heropening Financieel Trefpunt in wijkcentrum Stad

Op dinsdag 6 juli heropende het Financieel Trefpunt in wijkcentrum Stad aan de Houtkamp in Harderwijk. Het afgelopen jaar was het alleen mogelijk om op afspraak langs te komen bij het financieel trefpunt. Vrije inloop is nu weer mogelijk.

Bij het Financieel Trefpunt kunnen inwoners terecht met vragen over geld en schulden. Bijvoorbeeld wanneer zij moeite hebben met rondkomen of achterlopen met betalingen. Of veel ongeopende post hebben en niet weten hoe zij dit probleem kunnen oplossen. Bezoekers worden ontvangen door een gastvrouw of gastheer. Vervolgens wordt gekeken bij welke organisatie de vraag het best past.

In het Financieel Trefpunt werken diverse organisaties samen: ZorgDat, Stimenz, Humanitas, Plangroep, MEE Veluwe en Over Rood. Ook ZZP’ers kunnen met financiële vragen terecht bij het Financieel Trefpunt. Zij worden in contact gebracht, afhankelijk van de vraag, met een vrijwilliger van Over Rood, schuldhulpdienstverlener Plangroep.

Spreekuur en contact opnemen
Het loket van het Financieel Trefpunt is te vinden in wijkcentrum Stad aan Houtkamp 33. Het spreekuur is op dinsdag van 10.00 tot 12.00 uur. Op werkdagen kunnen inwoners bellen met (0341) 434 656 of mailen naar financieeltrefpuntharderwijk@zorgdat.nl. Zij hoeven geen afspraak te maken en de hulp is gratis. Is het niet mogelijk om op het tijdstip van het spreekuur te komen, dan kan ook dat per mail of telefonisch gemeld worden.

Door de geldende coronamaatregelen mogen vier personen in de wachtruimte plaatsnemen. Zijn er meer dan vier wachtenden dan noteert de gastvrouw de gegevens en maakt een afspraak op een later tijdstip.

Mensen die willen weten hoe de financiële stand van zaken is voordat men naar het Financieel Trefpunt gaat en welke hulp beschikbaar is in de gemeente Harderwijk kunnen terecht op geldfit.nl. De test op geldfit.nl geeft inzicht in de financiële situatie.

Contact