Onderzoek brengt impact van social distancing op leven van kwetsbaren in kaart

De Universiteit van Amsterdam (UvA) en ZonMw* voeren in samenwerking met MEE een onderzoek uit naar de impact van sociale isolatie onder kwetsbare mensen, zoals ouderen, migranten en dak- en thuislozen. MEE is betrokken bij het kwalitatieve onderzoek onder mensen met een lichte verstandelijke beperking, niet-aangeboren hersenletsel en/of autisme. Dit onderzoek duurt drie maanden en is op 13 april 2020 gestart.

Achter de voordeur
MEE NL-directeur Yvon van Houdt: “Wij vinden het van groot belang dat, in deze voor velen moeilijke tijd, grondig en wetenschappelijk onderzoek wordt gedaan naar de impact van de coronacrisis. Hiermee wordt namelijk de positie inzichtelijk van kwetsbare mensen, die nu meer dan ooit achter voordeuren verscholen blijven. Ook kunnen we met deelname aan het onderzoek bijdragen aan oplossingen voor de problematiek door sociale isolatie.”

Impact voor mensen met een beperking
Om inzicht te krijgen in de impact van sociale isolatie op het leven van mensen met een beperking, zullen 15 cliëntondersteuners bij 2 verschillende MEE-organisaties regelmatig worden geïnterviewd over hun ervaringen met cliënten in relatie tot het thema. Klik hier voor meer informatie over dit project.

*ZonMw: Nederlandse organisatie voor gezondheidsonderzoek en zorginnovatie.

Onderzoek social distancing

Contact