Tweede Kamerverkiezingen: Stem jij ook?

Woensdag 17 maart zijn de Tweede Kamerverkiezingen. Met ‘Stem jij ook?’ maakt ProDemos deze verkiezingen toegankelijk voor mensen met een licht verstandelijke beperking. Dat doen ze door in duidelijke taal uit te leggen wat de politiek doet en wat stemmen betekent, én door uitgebreid stil te staan bij hoe stemmen werkt.

Online informatiebijeenkomsten
ProDemos organiseert op 6 februari en 10 maart gratis online informatiebijeenkomsten over de verkiezingen van 10.00 tot 12.00 uur. Op een luchtige en begrijpelijke manier worden de deelnemers geïnformeerd over de verkiezingen. Het wordt een interactieve bijeenkomst, doordat de chat gebruikt kan worden. Mensen met een lichte verstandelijk beperking kunnen individueel aan deze workshop deelnemen, maar het is ook mogelijk om met een groep cliënten gezamenlijk de workshop volgen. De link om de bijeenkomst te volgen verschijnt op de dag zelf op de voorpagina van www.stemjijook.nl. Er is onbeperkt plek en vooraf opgeven is niet nodig.

Debat in Duidelijke Taal
Op zaterdag 13 februari (14.00 tot 15.30 uur) organiseert ProDemos het Debat in Duidelijke Taal. In dit debat gaan (kandidaat-)Kamerleden online met elkaar in gesprek over stellingen die aansluiten bij de belevingswereld van mensen met een licht verstandelijke beperking. De link om het debat live te kijken verschijnt op de dag zelf op de homepagina www.stemjijook.nl. Er is onbeperkt plek en vooraf opgeven is niet nodig.

Website en verkiezingskrant
De website stemjijook.nl staat vol informatie over de verkiezingen. Er zijn bijvoorbeeld leuke filmpjes te vinden waarin de politiek en stemmen worden uitgelegd. Stemjijook.nl is ook ontwikkeld voor professionals. Zij kunnen er veel materiaal vinden, waaronder de ‘Stem jij ook’-verkiezingskranten en een toolbox waarmee organisaties zelf een ‘Stem jij ook?’-bijeenkomst kunnen organiseren.

Ga naar stemjijook.nl/voor-professionals voor meer informatie.

Contact